Het succes recept voor een verjaardag

Het succes recept voor een verjaardag

De tijd van appels plukken is weer aangebroken en bij ons dus ook de tijd van alle verjaardagen!

Wij zijn met zijn 5 thuis en 4 van ons zijn in September jarig, ongeveer elke week vieren we wel een feestje!

Heel gezellig en zeker ook lekker druk voor mij maar ik maak het mezelf eigenlijk steeds makkelijker, door een eigen favorieten lijstje te maken met succes recepten, zodat ik niet de hele dag in de keuken hoef te staan.

Een van die succes recepten is er ook echt een die goed bij de herfst past, namelijk appelplaatkoek.

Dit is en heel makkelijk om te maken, weinig ingrediënten en gegarandeerd kan je aan het eind van de dag iedereen het recept mee naar huis geven, want die willen ze!

Nu is het waarschijnlijk zo dat straks mijn appelplaat succes niet meer zo origineel is, maar ik wil jullie het recept niet ontnemen, het is zo lekker en een heerlijke traktatie!

 

Wat heb je nodig:

6 grotere iets zure appels (zelf plukken is het leukst)

400 gram zelfrijzend bakmeel 

300 gram bruine basterdsuiker (ik gebruik meestal 200 gram) of een gezondere variant, maar kan dan ook brokkelig worden

350 gram roomboter

200 gram havermout

3 theelepels kaneel

eetlepel citroensap 

 

Zo maak je deze heerlijke plaattaart!

1. Eerst schil je alle appels en snijdt je ze in kleine blokjes dan voeg je het kaneel en de citroen toe en hussel je alles goed door elkaar.

2. Verwarm de oven op 180 graden, en maak een bakplaat met bakpapier van ongeveer 30x40cm 

3. Doe in een kom het zelfrijzend bakmeel, de havermout de bruine basterdsuiker roer goed door elkaar. Smelt ondertussen de boter in een pannetje en schenk die over het mengsel. Nu krijg je een plakkerig, kruimelig deeg.

4. Bedek de bakplaat met het deeg en druk het stevig aan, maak er een soort grote koek van. Verdeel hierover de appelpartjes en zet hem voor ongeveer 40 minuten in de oven.

En dan smullen maar, wedden dat je succes hebt!

* voor extra smul effect, warm met ijs of slagroom ;)

 

slinger  

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »