Menu
0
Gratis verzenden vanaf €45,- (NL)
Verzending binnen 2-3 werkdagen.
Gratis ophalen in de winkel
18Feb2022
Kaartjes, kaartjes, kaartjes!

Kaartjes, kaartjes, kaartjes!

Door: AnniekReacties: 0

Bijzondere momenten zijn er om te vieren. Grote gebeurtenissen zijn vaak de momenten waarop je de meeste kaartjes krijgt. Een bruiloft, de geboorte van een kleintje, een feestdag als kerst, maar ook een overlijden zijn redenen om de pen te pakken en een kaartje te versturen.

Er zijn ook momenten in het leven die ogenschijnlijk minder groot voelen, maar wel om een kaartje vragen. Iemand in je omgeving waar het even niet zo goed mee gaat, iemand die voor een belangrijke keuze staat of juist iemand met wie het hartstikke goed gaat en waar je ontzettend trots op bent. En zomaar, zomaar een kaartje sturen om aan iemand te laten weten dat je aan hem of haar denkt! 

Maar hoeveel kaartjes versturen we eigenlijk nog? En welke gelegenheid is het meest populair? Ik ging op (Google-) onderzoek uit! Na een aantal zoeksessies, het lezen van verschillende nieuwsberichten en artikelen blijkt dat het antwoord niet zo makkelijk te vinden is, maar wat ik wel interessant vind is dit:

In Nederland is de kerstkaart is het meest populair. Ooit werden er in ons land jaarlijks 200 miljoen kerstkaarten verstuurd, denk aan de jaren ‘80 en ‘90 van de vorige eeuw, de tijd voor de e-mail en de appjes. In 2017 waren dat er nog 'maar 85 miljoen'. Tijdens de coronacrisis steeg de verkoop van het aantal kerstkaarten aanzienlijk, maar er werden niet alleen meer kerstkaarten verstuurd. In 2020 verstuurden we sowieso meer wenskaarten. PostNL bezorgde sinds de lockdown van maart 2020 14 miljoen kaarten en brieven per dag liet de NOS weten. Dat is meer dan twee keer zoveel als op een normale dag, aldus PostNL. Verschillende media melden een flinke stijging van het versturen van wenskaarten sinds corona. We staken elkaar een hart onder de riem, wilden elkaar laten weten dat we aan elkaar dachten en dat we elkaar miste. Ik ben benieuwd of we deze leuke gewoonte vasthouden! 

Ik vind het heerlijk om kaartjes te schrijven en te versturen en word altijd super blij van een kaartje in de brievenbus. Dat iemand de tijd genomen heeft een kaart voor je uit te zoeken, te schrijven en op de brievenbus te doen geeft een heel speciaal gevoel. Een kaartje met een persoonlijke boodschap is extra speciaal, maar hoe pak je dat nou aan?
Mij helpt het altijd om van te voren te bedenken wat ik tegen iemand wil zeggen of wat ik voor de ander wens, ik schrijf zoals ik praat en schrijf vanuit m’n gevoel. De ander laten weten dat je aan hem of haar denkt is al zo’n fijne boodschap. Met jouw lieve woorden is zo’n spontaan kaartje in de brievenbus is echt een liefdevolle verrassing voor de ontvanger.

Bij Make Room zijn we daarom dus dol op kaartjes. We houden van allerlei verschillende kaartjes, kleurrijk, sprookjesachtig, getekend met potlood of de print van een schilderij, een toffe illustratie, lief en stoer. De kaarten zijn gedrukt op mooi papier, soms zelfs door middel van de zeefdruktechniek. Daardoor hebben we een breed en gevarieerd aanbod, zodat je voor elk moment wel een kaartje kunt vinden. We vinden deze kaartjes bij leuke, super talentvolle illustratoren en ontwerpers, zodat het echt originele kaartjes zijn.

Ik zet er een aantal voor je op een rijtje:

Ruth Hengeveld

    

De Streken van Agnes 

   

All The Ways To Say

   

Gumbootz

 

Mijksje

 

Wat een feestje he! En dit zijn ze nog lang niet allemaal, dus neem eens een kijkje bij de categorie kaarten wat we nog meer voor je hebben!

Met het schrijven van dit blog bedenk ik me direct een aantal mensen waar ik een kaartje naar toe wil sturen, een mooi klusje tijdens dit stormachtige weekend!

Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.